Gon je mladi decak ciji je otac nestao davno.. on veruje da ako prati oceve korake da ce se jednog dana ponovo sresti sa njim.. nakon sto je napunio 12 Gon napusta svoj dom i prijavljuje se za (Hunter Exam) iako je poznatom po niskom uspehu i velikom verovatnocom za smrt da bi postao zvanican " Hunter "
tokom njegovom putovanja on upoznaje par ljudi sa kojima postaje blizak prijatelj.. a svako od tih ljudi ima svoj poseban san za ispuniti..
nakon ovoga voleo bih da spomenem da ja nisam odgledao ovaj anime iako mi je bila zelja ali odustao sam zbog stare animacije.. prvi deo je izasao 1999 ali prosle godine izasao je remake originalne serije HxH 2011 samo sa boljom animacijom.. pa vise predlazem da odgledate remake.. cuo sam da je u svoje vreme HxH u jednom trenutku i prevazisao legendarnog " Naruto " po populatnosti ali zbog cinjenice da je bio na pauzi mnogo puta izgubio je tu popularnost ali se svi slazu da je prica ubedljivo bolja od naruta.. takodje cuo sam da u ovoj prici karakteri koriste vestinu zvanu " Nen " koja im daje neverovatne sposobnosti.. a tu je onda i " Phantom Troupe " zla organizacija..
za kraj evo i jednog trailer-a koja ce vas mozda malo nacuvi na anime iako ne otkriva puno..