hostility
hostility
hostility
hostility
hostility hostility

Author Topic: Šta to važno imate da nam kažete?  (Read 207891 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Jopa

• Warum ist er verrückt?
  • VIP
  • EPG Senior Member
  • *
  • Thank You
  • -Given: 376
  • -Receive: 494
  • Awards EPG Staff EPG Dizajner
    • Awards
Re: Šta to važno imate da nam kažete?
« Reply #1470 on: April 14, 2018, 05:18:23 AM »
  • [+]0
  • [-]0
  • lul pls gejlijo

Offline ^PsYcHo DeLiJa^

• Professional
    • EPG Veteran
    • EPG Senior Member
    • *
    • Thank You
    • -Given: 505
    • -Receive: 676
    • Православные братья ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΘΥΡΑ 7
    • Awards EPG Staff
      • Awards
    « Reply #1471 on: April 14, 2018, 01:04:31 PM »
  • [+]0
  • [-]0
  •  :pray: for u

Offline Jopa

• Warum ist er verrückt?
    • VIP
    • EPG Senior Member
    • *
    • Thank You
      • Awards
    « Reply #1472 on: April 14, 2018, 01:10:09 PM »
  • [+]0
  • [-]0

• Offline ^PsYcHo DeLiJa^

• Professional
    • EPG Veteran
    • EPG Senior Member
    • *
    • Thank You
    • Awards EPG Staff
      • Awards
    « Reply #1473 on: April 29, 2018, 06:05:21 PM »
  • [+]0
  • [-]0
  • Црвена звезда је нови шампион Србије у фудбалу, по 28. пут!

Offline Jopa

• Warum ist er verrückt?
    • VIP
    • EPG Senior Member
    • *
    • Thank You
      • Awards
    « Reply #1474 on: April 30, 2018, 03:21:33 AM »
  • [+]0
  • [-]0
  • Црвена звезда је нови шампион Србије у фудбалу, по 28. пут!

:skaceodsrece:

Offline sesay

• nije problem
    • EPG Global Moderator
    • EPG Experienced Member
    • *
    • Thank You
    • -Given: 150
    • -Receive: 235
    • Sherpai
    • Awards EPG Staff
      • Awards
    « Reply #1475 on: May 28, 2018, 01:23:38 AM »
  • [+]0
  • [-]0
  • Rad. :)

Offline ZIDAR

• EPG Veteran
    • EPG Senior Member
    • *
    • Thank You
    • -Given: 2296
    • -Receive: 1814
    • Awards EPG Car [D] Kyokushinkai PRO LAVA DAJVERS EPG Staff
      • Awards
    « Reply #1476 on: June 15, 2018, 03:22:38 PM »
  • [+]0
  • [-]0
  • Danas sam stao na benzinskoj pumpi da naduvam gumu na biciklu njihovim kompresorom (pošto imam na gumama automobilske ventile, pa mogu da duvam gume kompresorom za automobile). Nakon što sam otišao, posle nekih 5 minuta sam ukapirao da sam zaboravio kapicu (čep) od ventila od gume. Mislio sam u sebi, pa dobro, prošlo je samo par minuta, sigurno je još uvek tamo. Dobro što sam ovako brzo ukapirao da sam zaboravio.

Stignem ja nazad na pumpu, i pogledam na to mesto gde znam da sam ostavio čep, kad ono nema. Pogledam u krugu od 10-15 metara, aj reko, možda je neko šutno ili se otkotrljao, ali nema. A čep je dobro uočljiv, vidi se iz aviona. Drečavo-plave boje, tako da se savršeno uklapa u boje mog bicikla. Takav čep je nemoguće naći u prodaji, jer je došao u paketu sa biciklom. Tako izašao iz fabrike. I eto, sada sam na zadnjem točku stavio neki običan čep koji sam našao kod kuće, a na prednjem točku mi i dalje stoji fabrički plavi, isti kakav sam imao i na zadnjem točku. Bili su savršeno upareni, milina gledati. A sada, ovako kad nije upareno, izgleda skrnavo.

Za tih pet minuta koliko me nije bilo, možda je tu došao jedan, najviše dva automobila da naduvaju gumu. Jedan od njih mi je uzeo taj čep, koji njima ništa ne znači, jer takav nigde više ne postoji, znači na jednom točku će imati taj drečavo-plavi čep, a na ostala tri će imati neke obične. To će izgledati skrnavo, neupareno, baš kao i meni sada na biciklu. Zar tom (ne)čoveku, koji je ukrao moj čep, nije možda palo na pamet da postoji velika šansa da će vlasnik ukapirati da je zaboravio čep, pogotovo tako jedinstvene boje i oblika, i da će se vratiti?

Ja ovo nazivam lopovlukom.

Poenta moje priče:

U nekim drugim zemljama, u kojima sam imao prilike da živim, radim, putujem, bio sam svedok brojnih primera gde ljudi pronađu neke stvari - vrednost nebitna - od novčanika, preko mobilnih telefona, novčanica i kovanica od 10 evra, 2 evra, ključeva, pa sve do nekih gluposti, običnih šnala ili narukvica. I ti ljudi lepo pomere te stvari na neko vidno mesto (na primer na sredinu staze, ili naslone na ogradu ili zid), da onaj ko je izgubio može da pronađe ako se vrati da traži. Od sto ljudi koji prođu pored te izgubljene stvari, 99 njih će postupiti ovako kako sam opisao, a samo jedan prolaznik će tu stvar strpati u džep i ukrasti. Znači od sto ljudi jedan je lopov.

Dok je kod nas potpuno obrnuto. Evo, iz mog primera vidite da je prvi čovek koji je slučajno naišao strpao u džep stvar koja nije njegova. Dakle kod nas su 99 ljudi od njih 100 lopovi, a samo jedan pošten. I taj koji je ukrao taj jebeni čep sigurno nije neki klošar koji krade da bi preživeo, nego je to neko ko vozi auto, znači ne živi na donjoj granici siromaštva. Nije on to ukrao zato što "mora", već je ukrao eto tako, da bi ukrao. Jer mu se ukazala prilika, i umesto da postupi pošteno, da ne dira stvar koja nije njegova, kao svi normalni ljudi, koji su u normalnim državama u većini, on je postupio kurvajski i ukrao jer, eto, to mu je u krvi. Lopovluk radi lopovluka. Lopovluk je sam sebi svrha.

A da ne govorim da na ovim prostorima ne smeš da ostaviš bicikl ili auto otključan, jer će ti sa 99% verovatnoće biti ukraden u roku od 2 minuta. Opet govorim iz sopstvenog iskustva, jer sam tako ostao bez jednog bicikla, koji sam ostavio na ulici pod rezonom "ma neće valjda niko". E pa HOĆE. Čim se okreneš ukrašće, to je sigurno. Ukrašće i kad je bicikl vezan, i kad je auto zaključan. Opet, nažalost, iz iskustva. Meni i mojima je tako ukradeno tri bicikla i jedan auto. A bili su zaključani! Jedan bicikl mi je čak bio zaključan lancem u podrumu. Osećao sam se bedno.

Postavljam pitanje, kakva smo mi to lopovska nacija? U kakvoj to lopovskoj državi živimo gde su 99% ljudi potencijalni lopovi, jer, bože moj, u našoj državi vlada pravilo "prilika stvara lopova". Ne daj bože da neko postupi časno i ne dira stvari koje nisu njegove. Ima li neko ideju zašto su na ovim prostorima ljudi takvi divljaci, a u nekim drugim državama su civilizovani? Zašto ljudi na ovim prostorima, na Balkanu, ne samo u Srbiji, imaju taj mentalni sklop lopova? Zašto je to toliko masovno? Gde nam je ljudskost? Šta nas to čini takvima?

Toliko sam besan da ne mogu da vam opišem.

Offline sesay

• nije problem
    • EPG Global Moderator
    • EPG Experienced Member
    • *
    • Thank You
    • -Given: 150
    • -Receive: 235
    • Sherpai
    • Awards EPG Staff
      • Awards
    « Reply #1477 on: June 15, 2018, 03:46:14 PM »
  • [+]0
  • [-]0
  • Problem je u tome što veliki broj ljudi kod nas živi u nemaštini, ili misli da živi u nemaštini. Dakle imaš osobu sa primanjima od 15 hiljada koja živi u nemaštini, i osobu koja prima 100 hiljada i idalje misli da živi u nemaštini. Ljudi u takvom svetu postaju previše sebični i samo grabe što je više moguće za sebe. Baš sam sinoć upao u priču s društvom imali smo sukob interesa i pogleda na svet. Njima je sve malo. Ceo život su imali šta da jedu, da piju, da idu na letovanja, da izlaze, da se školuju. I opet su nezadovoljni i malo im je. Ne kažem da živimo bajno, ali nije ni toliko loše kao na primer u Kongu pa ljudi opet žive.  Država slabo šta radi po pitanju školovanja, zapošljavanja, i onda ljudi na razne načine snabdevaju svoju pohlepu, na primer lopovlukom. Hej, mogu da uzmem ovo što je na ulici jer će da mi doprinese a možda i neće - isto tako razmišljaju političari, doktori, mehaničari, obućari i tako dalje.

Čep je čep, pomiri se s tim da ga nema. Možeš da prijaviš policiji da ti je neko ukrao čep od bicikla ispred nosa, ako ti je cilj da budeš ismevan. Tog ko je uzeo čep nećeš naći. Rešenje je - pomiri se s tim da čepa više nema.

Offline ZIDAR

• EPG Veteran
    • EPG Senior Member
    • *
    • Thank You
      • Awards
    « Reply #1478 on: June 15, 2018, 05:38:17 PM »
  • [+]0
  • [-]0
  • Da, u pravu si. Sebičluk. Daj, daj, daj! Daj što više da imam! Šta će mi? Ne znam ni sam, ali daj! Ja sam najvažniji. Jebeš druge.

Problem je u vaspitanju koje deca dobijaju od svojih roditelja, ali i u školi. U školi je retko naći učitelje i vaspitače koji su dobri pedagozi, koji će decu u tom najranijem dobu učiti poštenju, moralu, plemenitosti. Uloga učitelja nije samo da izdeklamuje gradivo deci, već i da nauči tu decu da imaju obzira prema drugim ljudima. Nažalost, većina učitelja to ne razume, ili ih boli uvo da za platu od 300 evra rade nešto van onoga što moraju.

Ovakav sistem vrednosti stvara dugoročne posledice po naše društvo koje traje decenijama, i trajaće bar još toliko.

Čepa više nema. Evo, pokušavam da se pomirim s tim. Crko dabogda onaj ko ga je uzeo.

Offline Jopa

• Warum ist er verrückt?
    • VIP
    • EPG Senior Member
    • *
    • Thank You
      • Awards
    « Reply #1479 on: June 19, 2018, 11:39:56 PM »
  • [+]0
  • [-]0
  • Seese bre

Offline ZIDAR

• EPG Veteran
    • EPG Senior Member
    • *
    • Thank You
      • Awards
    « Reply #1480 on: July 14, 2018, 12:33:23 AM »
  • [+]0
  • [-]0
  • Ajde malo da se svađamo. Dosadno postalo. Svi smo složni, sve se tako lepo dogovorimo. Nikoga nema da započne nekakvu kavgu. Mnogo je monotono postalo u poslednje vreme. Treba nam neko kao @sLaYeR 雄大 , ali verzija 1.0 od pre nekoliko godina (osmina od čoveka), a ne ova današnja apgrejdovana, i zapravo razumna, racionalna, društveno korisna, verzija 2.0 , celina od čoveka. :D

Ima li neki fajter prisutan?

Offline ^PsYcHo DeLiJa^

• Professional
    • EPG Veteran
    • EPG Senior Member
    • *
    • Thank You
    • Awards EPG Staff
      • Awards